Рекомендації щодо побудови, удосконалення та організації застосування системи Територіальної оборони України

Автор(и)

  • В. Фролов Центр воєнно-стратегічних досліджень Національного університету оборони України, Україна

DOI:

https://doi.org/10.33099/2304-2745/2023-2-78/44-49

Ключові слова:

Територіальна оборона; національний спротив; Збройні Сили України; широкомасштабна війна.

Анотація

Вторгнення військових угруповань збройних сил Російської Федерації (РФ) в Україну на 4-х стратегічних напрямках одночасно, започаткувало розв’язання широкомасштабної війни з Україною із застосуванням більшої частини угруповань Сухопутних військ, повітряно-космічних сил Росії, угруповання військ Повітрянодесантних військ та Чорноморського флоту у повному складі. Провідні військові експерти, воєнно-політичне керівництво НАТО та провідних держав світу не були впевнені, що Сили оборони України у взаємодії з силами територіальної оборони (ТрО), розгромлять угруповання російських військ у боях за оборону Києва, на інших оперативних напрямках та зірвуть досягнення воєнно-політичних цілей, так званої, “спеціальної операції” РФ. Оцінка результатів організації оборони та ведення бойових дій на усій території України потребує окремого вивчення та глибокого аналізу.

Мета статті – за результатами вивчення нормативно-правових актів України, змісту основних завдань Територіальної оборони та аналізу їх виконання під час російсько-української війни розроблення рекомендації щодо удосконалення побудови, організації застосування та управління системою ТрО України.

Визначено мету створення системи ТрО, принципи її побудови та організації ТрО. По-перше, сили ТрО входять до складу Збройних сил держави як окремий рід військ. По-друге, система ТрО створюється з метою посилення спроможностей збройних сил за рахунок застосування особового складу, який не підлягає мобілізації для збройних сил.

Аналіз ведення ТрО в період російсько-української війни, відповідність організації ТрО Конституції та нормативно-правовим актам України дозволяє зробити висновок, що організаційна структура та система управління територіальною обороною України потребує подальшого коригування та реформування деяких її складових. Закони України та інші нормативно-правові акти потребують уточнення та коригування їх вимог між собою.

Біографія автора

В. Фролов, Центр воєнно-стратегічних досліджень Національного університету оборони України

кандидат військових наук, старший науковий співробітник

Посилання

Горбулін В. Як перемогти Росію у війні майбутнього. 2021. 248 с.

Бадрак Д. Територіальна оборона як асиметричний захист від російської загрози. Яка ситуація в Україні? // День. 2020. № 88. URL: https://day.kyiv.ua/article/podrobytsi/marsh-na-mistsi (дата звернення: 02.08.2023).

Раубо Я. Берлін рухається до територіальної оборони. URL: https://www.ukrmilitary.com/ 2021/04/deutsch-terdef.html (дата звернення: 02.08.2023).

Корчагін С. Концепція створення Військ територіальної оборони Респу-0бліки Польща. URL: https://mil.in.ua/uk/articles/kontseptsiya-stvorennya-vijsk-terytorialnoyi-oborony-respubliky-polshha/ (дата звернення: 03.08.2023).

Про основи національного спротиву : Закон України // Відомості Верховної Ради. 2021. № 41. Ст. 339.

Про Збройні Сили України : Закон України // Відомості Верховної Ради. 1992. № 39. Ст. 108.

Про національну безпеку України : Закон України від 21.06.2018 р. № 2469-VІІІ.

Конституція України : офіц. текст. : із змінами.

Про місцеві державні адміністрації : Закон України // Відомості Верховної Ради України. 1999. № 20-22. Ст. 190.

Про оборону України : Закон України // Відомості Верховної Ради України. 1992. № 9. Ст. 106.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-11-01

Номер

Розділ

ВОЄННА ТА ІНФОРМАЦІЙНА БЕЗПЕКА ДЕРЖАВИ