Класифікація та перспективи розвитку технічних засобів охорони та захисту кордону

Автор(и)

  • Ю. О. Бабій Національна академія Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, Ukraine
  • В. В. Поліщук Національна академія Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.33099/2304-2745/2017-3-61/105-108

Ключові слова:

Рухомий об’єкт, моніторинг державного кордону, сухопутний кордон, технічні засоби охорони кордону, технічні засоби захисту кордону, радіотехнічний комплекс моніторингу.

Анотація

За результатами аналізу встановлена суттєва недостатність технічних засобів охорони кордону, які забезпечують автоматичне виявлення рухомих об’єктів та гарантують реалізацію принципу неперервності у часі охорони сухопутного кордону. Визначені та узагальнені вимоги до засобів моніторингу рухомих об’єктів на протяжних ділянках сухопутного кордону.

Біографія автора

Ю. О. Бабій, Національна академія Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького

к.т.н.

Посилання

Сніцаренко П. М. Теорія озброєння. Науково-технічні проблеми та завдання: монографія: Технічні засоби. Військові системи дистанційного моніторингу навколишнього простору щодо рухомих об’єктів: методологічні аспекти обґрунтування вимог / П. М. Сніцаренко, С. В. Лапицький, А. А. Гультяєв, О. О. Головін, А. Ю. Гупало. – К : Видавничий дім Дмитра Бураго, 2016. 480 с.

Наказ №544 АДПСУ від 11.07.2005р. “Про затвердження і введення в дію Настанови з експлуатації радіолокаційно-прожекторного озброєння у Державній прикордонній службі України”.

Наказ №809 Адміністрації ДПСУ від 05.11.2004р. “Про затвердження та введення в дію Інструкції про визначення термінів експлуатації інженерних споруд, норм напрацювання до ремонту та списання технічних засобів охорони кордону, інженерної техніки та майна у Державній прикордонній службі України”.

Козлов С. Обзор технических средств активного противодействия вторжениям на объекты различной категории / С. Козлов, Д. Львов. –М : БДИ. – 2009 – № 3-4

– С. 30-35.

ДСТУ 4000-2000. Системи тривожної сигналізації. Охоронні теле(відео)системи і системи контролювання доступу.

ДСТУ 3960-2000. Системи тривожної сигналізації. Системи охоронної і охоронно-пожежної сигналізації. Терміни та визначення.

##submission.downloads##

Опубліковано

2018-02-23

Номер

Розділ

ВОЄННО-ПРИКЛАДНІ ПИТАННЯ СИСТЕМНОГО АНАЛІЗУ ТА МАТЕМАТИЧНОГО МОДЕЛЮВАННЯ